Бившият спортен директор на Удинезе и Асколи Кристиано Джарета не отхвърли Левски като потенциалната си следваща дестинация. Италианецът призна, че е водил разговори с ръководството на „сините”, макар че най-вероятно става дума за предишното ръководство.

Както е известно, през последните седмици на „Герена” се случиха няколко важни рокади, а не е изключено в скоро време да има и смяна на собствеността. Павел Колев, след като първоначално отклони предложението на боса Спас Русев да стане изпълнителен директор, впоследствие бе назначен на поста, макар и след серия интервюта, в които посочи липсата на управленски гаранции като основен мотив да откаже. Самият той впоследствие намекна за евентуалното пристигане на нов силен човек, който да поеме издръжката на „синия” клуб.

Колкото до 50-годишният Джарета, той бе един от висококотиращите се кандидати за поста на спортен директор, какъвто от известно време няма при Левски. Италианецът дори пристигна в София в началото на месеца, когато имаше и ангажимент към детски футболен турнир.

В неговата родина се заговори, че е желан от третодивизонния Тернана. „С Тернана не съм осъществявал контакт. Имах такъв с Левски София, но нищо конкретно. Готов съм отново да работя за важен проект както в Италия, така и зад граница”, заяви Джарета в интервю за „Калчомеркато”.