Новото ръководство на Левски ще се консултира и сътрудничи с Ернст и Янг България (EY), научи Дарик радио. Собственикът Спас Русев е изискал от EY да извърши преглед на високо ниво върху сегашното състояние на клуба, след което ще бъде планирано развитието на „сините“.

Ръководството на Левски обмисля също така и сформирането на консултативен съвет от опитни специалисти в спортната индустрия, които да дават съвети при оценката на бизнеса, търговските, оперативни и административни структури, ръководейки се от най-добрите практики и кодекси за корпоративно управление и етика в индустрията. Консултативният съвет ще работи в сътрудничество с надзорния съвет.

Компанията EY е известна във футболната индустрия в Европа с предоставяне на консултантските си услуги на водещи клубове в Англия, Франция, Германия, Русия, Италия и др. EY действа също и като консултант на някои от националните футболни асоциации в Европа, допринасяйки за подобряване на познанията им относно съвременните тенденции и изисквания в индустрията, и подобряване на цялостното им състояние като водещ консултант в това отношение.