Новият старши треньор на Левски Славиша Стоянович ще направи дебюта си в гостуването на новака в Първа лига Ботев Враца. Срещата между двата състава е по-късно днес, от 18.30 часа в Монтана и ще може да бъде следена с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и на честотите на Дарик радио.

По-рано през седмицата роденият в бивша Югославия специалист бе официално представен начело на „сините“. Шампионът с Цървена Звезда и Домжале демонстрира, че съзнава, че върху него лежат много надежди, а в изминалите дни проведе пет тренировки с Обертан и компания.

При все наличието на немалък брой контузени играчи, треньорът вече определи първата си група, като включи в нея 20 футболисти. Сред избраниците на Стоянович попадна Ривалдиньо, който дълго време лекува травма и не бе на разположение на предишния щаб.

Аут са Илия Димитров, Иван Горанов, Антъни Белмонт, Деян Иванов, както и Паулиньо. Бразилецът записа първи минути през новата кампания при ремито с Черно море (2:2) на „Георги Аспарухов“ преди около седмица, но изпита болки и напусна принудително. След двубоя стана ясно, че крилото е получило лека травма, различна от тази, която го измъчваше по време на подготовката, и няма да е на линия за срещите с врачани и Дунав Русе.

22 снимки

Добрата новина за новия треньор на „Герена“ е, че стана ясно, че скоро ще може да използва и Фелипе Нашименто. Очаква се, че до 15-ина дни португалецът ще може да бъде ползван в игра.

В предходните си два мача в майсторския ни ешелон, „сините“, ръководени от тандема Георги Тодоров и Тодор Симов, освен равенството с „моряците“, постигнаха и победа над Ботев Пловдив.

Междувременно, врачани стартираха кампанията с две поражения от Черно море и Дунав Русе – и сега със сигурност ще са амбицирани да покажат по-добро лице.

Наставникът Сашо Ангелов няма проблеми с контузени и наказани, като е възможно дебют да направят новопривлечените Искандар Джаилов и Даниел Генов. В предходните дни клубът разтрогна с Иво Харизанов. 

Двубоят ще се състои в Монтана, тъй като стадион „Христо Ботев“ във Враца е в ремонт. През седмицата правителството изрази готовност за отпускане на средства, за да може феновете в града по-скоро да могат да се радват на футболните дуели в родния елит.

Левски отсяда във Вършец преди мача с Ботев Враца

Буш повежда синята атака срещу Ботев Враца