Левски сложи край на негативната серия от две загуби по най-добрия начин. "Сините" взеха успех на негостоприемния стадион в Русе, който беше претъпкан със зрители, очакващи добър резултат за своя Дунав. Но трябваше да преглътнат още един горчив хап след поражението с 0:1. 

Развръзката в този иначе много интересен мач настъпи малко повече от четвърт час преди края. Тогава Божидар Краев отбеляза единственото попадение в двубоя и така гонитбата между Левски и ЦСКА за втората позиция продължава и вероятно ще бъде решена в директния сблъсък другата седмица. 

Мачът започна доста силно за домакините. Те имаха два шанса да открият в самото начало, но ударите на Бирсент Карагарен и Самир Аясс, които бяха с глава, бяха отразени по страхотен начин от младия вратар Николай Кръстев. 

В тези минути гостите от София бяха изключително слаби и позволиха да се стига доста често до опасности пред вратата им. Бранимир Костадинов постоянно създаваше главоболия по фланга за "сините", а центриранията на Бирсент Карагарен бяха трудни за отразяване, но защитата на Левски все пак се справи. 

Първата възможност за гостуващия отбор дойде в 28-та минута. Тогава Бабатунде Адениджи нахлу с мощна крачка в наказателното поле, озова се на добра позиция, но стреля изключително нескопосано и можеше да прати топката дори в тъч. 

Малко след това той имаше още една възможност да се разпише от чиста позиция. Тогава обаче той си поведе топката твърде слабо и позволи на вратаря на Дунав да излезе и да улови без проблем. 

Последва малко по-равностойна игра, но в последните минути отново положенията се завихриха пред двете врати. В 40-та минута Божидар Краев беше намерен добре пред наказателното поле от Ивайло Найденов и стреля опасно, но над вратата. 

В 43-та минута дойде и най-големият шанс за "сините". Тогава Мехди Бурабия центрира прекрасно от пряк свободен удар, качи топката на главата на Димитър Пиргов, но той стреля малко над вратата от тази изгодна позиция. 

Точно преди почивката Бранимир Костадинов създаде поредната сериозна опасност пред вратата на Левски с опасно центриране, но отново НИколай Кръстев беше феноменален в изявите си и изби. Така почивката дойде без двата отбора да си отбележат голове. 

Второто полувреме започна с доста отворена игра. Домакините имаха няколко опасни центрирания, но защитата на Левски и най-вече вратарят Кръстев се справиха. Най-чистото положение в тези минути за Левски отново се откри пред Адениджи. 

В 56-та минута Роман Прохазка го изведе перфектно зад защитата, но той си поведе топката не толкова добре и си затвори ъгъла. Впоследствие ударът му беше в обсега на вратаря и той изби. 

В ответната атака Дунав можеше да поведе след поредната грешка на "синята" защита. Тогава Мирослав Будинов опита нещо средно между удар и центриране, но топката мина успоредно на голлинията, а и нямаше кой да я засече в опразнената врата. 

Впоследствие играта постепенно се изравни, положенията намаляха, а по-активни бяха домакините. Те обаче се задоволяваха с центрирания, които и макар изключително опасни, бяха изчистени от защитата на гостите и вратаря Кръстев. 

Левски по-рядко вече атакуваше в тези минути. Мехди Бурабия и Роман Прохазка опитваха да създават интересни ситуации пред вратата на противника, но не срещаха подкрепа от съотборниците си, а и защитата на Дунав рядко допускаше грешки. 

Антон Огнянов опита няколко удара, но вратарят Станислав Антонов избиваше. При едно такова негово изпълнение се стигна до корнер. Бившият играч на Дунав центрира перфектно за Божидар Краев, той стреля, но вратарят изби. При добавката обаче младокът беше точен - 1:0 за Левски в 74-та минута. 

След това Дунав тръгна напред в търсене на изравняването, но се пооголи в защита. Това позволи да се стигне до интересна ситуация в 79-та минута, но Антон Огнянов стреля встрани от вратата. 

В ответната атака влезлият като резерва Юлиян Ненов можеше да се разпише за 1:1, но ударът му от границата на наказателното поле, беше избит по страхотен начин от Николай Кръстев. 

Домакините атакуваха, но се стигна до страхотна опасност пред вратата им. В 88-та минута Божидар Краев опита удар, но намери Александър Александров сам във вратарското поле. Защитникът обаче отигра точно като защитник и стреля над вратата, въпреки че никой не го безпокоеше. 

В крайна сметка повече опасности до края на двубоя нямаше и Левски взе трите точки, с които все пак запази минимални шансове за сребърните медали. Дунав пък загуби предимството си за четвъртата позиция и ще трепери до последно за нея. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Дунав: Станислав Антонов, Диян Димов, Христофор Хубчев, Михаил Милчев, Искандар Джалилов, Петър Патев, Васил Шопов, Самир Аясс, Бирсент Карагарен, Мирослав Будинов, Бранимир Костадинов;

Резерви: Веселин Добрев, Марио Петков, Олексей Ларин, Ивайло Раденцов, Юлиян Ненов, Ндуйе Муйеци;

Левски: Николай Кръстев, Веселин Минев, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Ивайло Найденов, Франсис Нар, Александър Ем. Александров, Роман Прохазка, Мехди Бурабия, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи;

Резерви: Божидар Митрев, Давид Яблонски, Атанас Кабов, Деян Иванов, Илия Юруков, Антон Огнянов, Станислав Иванов.