Лудогорец победи Левски с 2:0 в дербито от 25-ия кръг на Пъра лига, играно пред пълните трибуни на ст. "Георги Аспарухов". Първото попадение в мача отбеляза плеймейкърът Марселиньо не и без помощта на рикошет от крака на Давид Яблонски. При попадението остана съмнение за нарушение срещу Мартин Райнов, който сбърка за гола на "орлите". В последната минута на мача пък Джоди Лукоки оформи крайния резултат.

Преди гола на Марселиньо Кешерю удари гредата след центриране от ъглов удар и при неразчетено излизане на Михайлов. Вандерсон пропусна от удобна позиция, когато стражът на домакините спаси. Левски имаше своите шансове чрез удар на Станислав Костов под ъгъл, а Паулиньо на два пъти беше близо до това да засече топката във вратата. Първо бранител в "зелено" му поречи, а в следващия случай бразилецът не успя да достигне топката. През втората част головите ситуации бяха по-малко, но разградчани успяха да увеличат своето преимущество с гол в добавеното време на Лукоки.

Така Лудогорец увеличи аванса си на върха в класирането пред Левски на осем точки. "Сините" пък отстъпват втората позиция на ЦСКА, който е с 54 - с пет по-малко от Лудогорец. В последните двубои от редовния сезон шампионите приемат Септември, а Левски гостува на Верея.