Левски проучва възможностите да се подсили с нов нападател. Това е националът на Кабо Верде - Кука. Новината е на едно от най-уважаваните португалски издания "А Бола". 

Таранът е на 28 години, а пълното му име е Жаилтон Алвеш Миранда. Почти цялата му кариера е минала в елита на Португалия, като има над 50 гола там. През последния сезон носи екипа на Боависта, като с него изиграва 27 мача и вкарва 3 гола. 

"Левски завърши трети миналия сезон в България, но сега е тръгнал да печели титлата. Точно затова от клуба са провели първи контакти с Боависта, за да преценят дали ще имат достатъчно средства, за да подпишат с Кука", пише в информацията на "А Бола". 

В момента на "Герена" разполагат с Ривалдиньо, Станислав Костов и Серджиу Буш като остриета на върха на атаката. Те обаче вкараха твърде малко попадения като цяло, а топреализатор на тима през изминалата кампания беше централният защитник Давид Яблонски. 

Иначе в националния отбор на Кабо Верде Кука е играл с бившата звезда на "сините" Гари Родригес. За страната нападателят има 12 мача с едно попадение.