Левски и Хайдук се оттеглиха на полувремето при резултат 0:0 в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа. “Сините” са в търсене на задължителна победа на стадион “Георги Аспарухов”, за да си осигурят място напред в надпреварата.

Следете Левски - Хайдук минута по минута тук!

През първата част и двата тима пропуснаха редица възможности да открият резултата. В 20-та минута бе и първото по-опасно положение пред вратата на гостите. Роман Прохазка центрира остро от пряк свободен удар, Давид Яблонски и Жорди Гомес връхлетяха на сантиметри пред голлинията, но не можаха да засекат топката.

В 25-ата след корнер Яблонски не успя да изчисти по най-добрия начин и след поредица от рикошети топката попадна в Бари Хамза. Той шутира от около 20 метра, а ударът му рикошира в защитник и мина на сантиметри встрани от вратата. 

Само четири минути по-късно Йосип Радошевич стреля опасно от пряк свободен удар, но Митрев внимаваше и изби в корнер влизащата под гредата му топка. 

В допълнителните минути на първата част Фран Тудор надбяга защитата на “сините” и се озова сам срещу Божидар Митрев, но ударът му беше избит от вратаря в корнер.