Съставите на Левски и Ботев Враца завършват 16-ия кръг на Първа лига с двубой помежду си на "Георги Аспарухов". 

"Сините" ще гонят задължителни 3 точки след поражението от Черно море с 0:1 във Варна в предишния кръг. Ботев Враца пък се справи с Дунав с 1:0 в срещата си от 15-ия кръг и сега ще се опита да измъкне точки от един от лидерите в шампионата.

Мачът в неделя е от 17:30 часа.

Можете да следите развитието на срещата минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате двубоя в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA, както и по телевизия DIEMA SPORT.

Левски е на трето място с 34 точки в актива си към момента, на 4 от втория ЦСКА, който е с мач повече. Лидерът във временното класиране в Първа лига Лудогорец е с 41.

Тимът на Ботев Враца пък е девети с 18 точки в актива си, на 3 от осмия Локомотив Пловдив.

В лагера на "сините" бе много интересно в дните преди мача. Причината са сериозните промени в ръководството, където Павел Колев бе назначен за изпълнителен директор.

Спас Русев: Очаквам Павел Колев да реформира Левски

Коментира се и евентуалното завръщане в тима на вратаря Николай Михайлов, който да се опита да разреши вратарската криза на тима.

Ники Михайлов мина прегледи в Левски

източник: LAP.bg

Наказан за двубоя с врачани е Жерсон Кабрал, а контузен е Богдан Вашчук. Възстановени след травми са Иван Горанов и Луи Нганиони. След наказание се завръща Ривалдиньо, който обаче още продължава да не бъде важна част от състава.

В паузата тимът на Славиша Стоянович изигра контрола с Монтана, загубена с 2:3.

За Ботев Враца най-вероятно Валери Божинов ще се завърне сред титулярите и ще играе срещу бившия си отбор. Наказан е Йордан Апостолов.