Неделната програма на четвъртия кръг на Първа професионална лига предлага два мача. В ранния двубой Нефтохимик посреща Берое, а безспорно по-интригуващата битка е между Славия и Левски. „Шейховете“ и заралии ще излязат на терена в 19.00 часа, а най-старото столично дерби е предвидено за 21.15 часа. И двата мача ще бъдат следени минута по минута в сайта Gong.bg, ще бъдат излъчвани по GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2, както и на честотите на Дарик радио.

Нефтохимик – Берое

начален час: 19.00

стадион: „Лазур“, Бургас

главен съдия: Станислав Ставров

Нефтохимик има едва една спечелена точка след първите три кръга в Първа професионална лига. Тя бе завоювана след нулевото реми с Локомотив Горна Оряховица в първия кръг, а във втория бургазлии претърпяха тежко поражение от Дунав Русе с 1:2, а от ЦСКА загубиха с 1:5.

След слабия старт напрежението в Бургас се усеща, като се очаква Стоян Колев, който направи грешки срещу „червените“, да бъде заменен от Янко Георгиев. Същевременно футболистите и треньорският щаб се извиниха на феновете, а кметът на Бургас Димитър Николо постави ултиматум на отбора, като при евентуален нов провал, вероятно ще се стигне до оставки.

Същевременно обстановката в Берое е коренно различна. Наставникът на старозагорци Александър Димитров гради своя тим, а Атанас Зехиров е все по-близо до завръщане в игра. На проби са испанецът Валтер Фернандес и французинът Давид Манга.

Берое започна силно новата кампания, като постигна победа над Славия с 2:1, а в предходния кръг се наложи над градския си съперник Верея с 1:0. Припомняме, че мачът от първия кръг на Първа лига между Берое и Лудогордц бе отложен, заради евроучастието на двата състава.

Така преди гостуването в Бургас Берое е на 5-то място в класирането с 6 точки, а Нефтохимик е 12-ти с 1.


Славия – Левски

начален час: 21.15

стадион: „Васил Левски“, София

главен съдия: Николай Йорданов

В по-интригуващата битка от днешната програма Славия посреща Левски. Най-старото столично дерби по традиция е натоварено особен заряд, а „сините“ ще се опитат да затвърдят добрите впечатления, които оставиха в срещата си с Лудгорец, когато победиха с 1:0.

Положението на тима на Александър Тарханов е изключително деликатно. „Белите“ нямат победа от началото на сезона, като записаха поражение от ЦСКА, след това от Берое, а в предходния кръг паднаха от Ботев Пловдив. Наказали в лагера на домакините са Марио Кирев, който уцели едно от децата край пистата в мача с „канарчетата“ с топка, и Буров, а след наказание в състава се завръща Омар Абуд.

В Левски няма да могат да разчитат на наказания Роман Прохазка, който ще бъде извън игра за две срещи. Същевременно Люпко Петрович включи доста младоци в групата си за дербито, а бившият играч на Славия – бранителят Димитър Пиргов – заяви преди битката, че „при още една победата, нещата за Левски ще тръгнат във възходяща посока“.