На полувремето, Левски - Дунав, 0:0. Двата тима не успяха да предложат зрелищен футбол на Герена.

В 4-ата минута първият ъглов удар за Левски донесе нещо като опасност пред вратата на Дунав. Топката бе изчистена към дъгата, където Обертан я върна с глава и изведе Яблонски на чиста позиция. Бранителят остана под топката и Антонов улови.

В 7-ата минута Красимир Станоев завъртя топката от пряк свободен удар и я изсипа далеч напред към наказателното поле. Около точката на дузпата Диян Димов бе оставен да стреля с глава, но нямаше как да вложи достатъчно сила и Митрев улови.

Три минути по-късно Станоев напусна терена със съмнения за тежка травма. Вътрешният полузащитник на русенци получи контузия в левия си крак при тичането и напусна терена, за да получи помощ от лекарите. Край тъчлинията преотстъпения от ЦСКА футболист направи опит да продължи, но болките в коляното му бяха твърденголеми. Почти сигурно става дума за увредени кръстни връзки.

В 44-ата минута Станислав Антонов се отличи с много добро спасяване, макар че при ситуацията останаха солидни съмнения за засада на Васил Панайотов. Антонио Вутов получи топката и тръгна с дрибъл да търси път през центъра. Юношата на "сините" даде наглед отчаян пас, който защитниците на Дунав пропуснаха, а той стигна до Панайотов, който беше най-малко с 2 метра в засада. Флагът на Николай Георгиев остана долу, а халфът се обърна и стреля. Антонов направи няколко крачки напред и изби над гредата.