Юношата на Берое Стоян Иванов от днес започна своя пробен период в отбора на Лестър. Роденият през 2001 година талант от школата на старозагорци ще бъде тестван в тима на "лисиците" до 17 години.

Пробите на Иванов ще продължат пет дни, в които той ще трябва да впечатли представителите на английския клуб. Ако от Лестър одобрят халфа, почти сигурно веднага ще му предложат договор. Треньорите на английския тим много внимателно ще следят изявите на Стоян.

Иванов е част от школата на старозагорци от 7-годишна възраст. През този сезон той започна подготовка с отбора до 19 г., който се готви под ръководството на Иван Гаджев.

Други двама футболисти от школата на Берое - Красимир Тодоров (2004 г.) и Монир Ал Бадарин (2005 г.) също ще преминат петдневни проби в тима на Лестър до 14 години. В края на пробния им период ще вземат участие в мач между Лестър и Кристъл Палас, който ще се играе на 6 август.

Двамата футболисти са на възраст, която няма да позволи на Лестър да ги привлече веднага, но ако впечатлят с изявите си, то със сигурност ще продължат да бъдат следени от отбора от Висшата лига.