Бордо и Лудогорец са постигнали споразумение за трансфера на Джонатан Кафу, който трябва да премине задължителните медицински прегледи преди сделката да стане факт. Френският клуб ще плати на българския шампион 7,5 милиона евро плюс 2 милиона евро бонус в зависимост от представянето на 26-годишния футболист.

Договорът на Джонатан Кафу с Бордо ще бъде за срок от четири години.

"Жирондинците" правят толкова скъп трансфер за пръв път от 2009 година насам. Тогава привлечени бяха Йоан Гуркюф за 13 млн. евро и Седрик Карасо за 8 млн. евро.

През миналия сезон Бордо завърши на шесто място в класирането първенството. Тимът отпадна в третия кръг на Лига Европа след 2:1 и 0:1 срещу унгарския Видеотон.

Кафу пристига в Бордо като заместник на продадения в Наполи преди месец Адам Унас. За него клубът прибра 10 млн. евро.

Лудогорец продаде Кафу, прибира рекордна сума

Освен рекорден за България трансферът на Кафу е третият голям за Лудогорец през последните години. Първата сериозна сделка на разградчани бе продажбата на десния защитник Жуниор Кайсара в Шалке за 6 млн. евро, а по-рано това лято шампионите пуснаха още един футболист в топ първенство на Европа - защитникът Хосе Луис Паломино премина в четвъртия в Италия - Аталанта, за 4 млн. евро.