Футболистът Витоша Бистрица Ивайло Лазаров коментира успеха с 1:0 над Славия в мача от 16-ия кръг на Първа лига. С успеха „тигрите“ прекъснаха слабата си серия от 6 поредни поражения във всички турнир, а Лазаров обясни, че именно срещу „белите“ е бил удобният момент съставът, воден от Росен Кирилов да се върне към победите, като заяви, че носителят на Купата на България е горе-долу тим „от чергата“ на бистричани.

„Мисля, че през целия мач бяхме съсредоточени и агресивни. Бяхме си казали, че ножът е опрял до кокала след слабата серия. Това бе удобният момент срещу отбор като Славия, който е горе-долу е от нашата черга“, започна Лазаров, който прие наградата на Наско Милев за Играч на мача.

Авторът на единственото попадение не успя сам да вземе бутилката шампанско, тъй като е болен.

„Мисля, че искахме повече победата, бяхме агресивни и спечелихме доста единоборства. Стефан Христов направи 2-3 добри центрирания. 1:0 също е добър резултат“, продължи Лазаров пред DIEMA SPORT.

„Има настроение. Като цяло дори след загубите, които бяхме допуснали, намирахме начин да тренираме с желание и това се отрази днес. На никого не му е приятно да загуби пет мача поред. Срещу Дунав играхме доста слабо, там трябваше да вземем точки. Но животът продължава. Радваме се, че днес спечелихме. Ние като цяло нямаме поставени цели. Играем мач за мач. Остават мисля 4 мача и се надяваме да вземем максимум точки от тях“, добави Лазаров.

„Мисля, че срещу Лудогорец ще има настроение. Ще излезем срещу тях и ще играем футбол“, добави Лазаров.