Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски говори ексклузивно пред Дарик радио след втората поредна загуба на „смърфовете” в Първа лига през новия сезон. Президентът сподели, че Искандер Джалилов и Антони Милина няма да са част от състава на пловдивчани, а още промени не се знае дали ще има. Крушарски също така потвърди, че очаква да се появи партньор от чужбина, който да започне да инвестира в Локомотив и сподели, че бюджетът на отбора отговаря на класиране на пето или шесто място в родния шампионат.

„Искандер Джалилов и Антони Милина вече не са част от отбора на Локомотив Пловдив. Това са решения на треньорския щаб, а аз само дадох препоръки. Не вярвам паметта на всички да е толкова къса, ако гледаме, откакто аз съм в отбора на Локомотив Пловдив. Отборът не тръгва толкова зле. Ние градим нов отбор и затова се получава така. Никой не е застрахован от това, което гледа и преценява. Действителността се оказа съвсем различна от това, което сме гледали, затова сега си поправяме грешките. Бруно Акрапович тръгна без победа миналата година, но бяхме осми. Тази година ще сме шести, за да не треперим за баржите, които са безмислени", сподели президентът на "смърфовете".

Локомотив стартира със загуба 0:2 от ЦСКА на "Българска армия", а във втория кръг Локомотив загуби с 2:4 от Славия при домакинството си на "Лаута".

"Промяната ще дойде от следващите мачове. Всичко ще си дойде на мястото, а публиката ще се върне, когато отборът заиграе и почне да носи това, което всички се борим да се сбъдне. Стоката се търси на пазара, а когато има недостиг на стока е нормално да пазаруваш „отвън”, за да не гладуваш. За три години вече вадим играчи от школата. Двама са отдадени под наем и ще дадем още един да се обиграва. Догодина Локомотив ще има юноши, които могат да играят за клуба. Място в шестицата предразполага класиране в Европа. Ние с ЦСКА, с Левски, с Лудогорец и с Берое не можем да се борим. Нашият бюджет е достатъчен за пето-шесто място. Аз на директорите съм им забранил да се занимават със спортната част. Всеки си има своята работа и има задачите, които трябва да изпълняват. Трима човека работят в администрацията на Локомотив. На сила няма да задържам никой. Желаещи да ми вземат парите има много. Не изкарвам лесно парите си, но работя и с патерици. Очаквам да се появи мой партньор, така че да се успокоят всички и ще се качим „на коня”. Локомотив ще бъде щастлив от чужбина. Засега няма да споделям повече, а като му дойде времето ще говорим”, довери Христо Крушарски пред Дарик радио.