Наставникът на Левски Делио Роси беше крайно критичен към представянето на играчите си в дербито с Ботев. "Сините" паднаха с 1:2, въпреки че водеха с 1:0 повече от час след началото на двубоя. Според него, момчетата му не е трябвало да изпускат по толкова лек начин водачеството си с един гол.

"Като цяло мачът беше под нивото на предните и няколко грешки ни костваха да спечелим двубоя или да завършим наравно. Но ние ще ги израснем и ще работим да ги отстраним занапред", сподели Роси пред DIEMA SPORT. Той смята, че играчите му не са били свежи след мача с Лудогорец.

"Не бяхме толкова свежи след тежкия мач с Лудогорец. Но в такива мачове, при положение че водиш с 1:0, трябва да ги затвориш по-рано. И като не го сториш, идват предпоставките да не стигнеш до победата", добави италианецът и коментира, че този мач е бил най-слабият мач под негово ръководство.

"Хубава комбинация беше тази за нашия гол, но имахме и други шансове. Можехме и да поведем отново, но Обертан удари греда. Като цяло днешният ни мач беше най-лошото ни представяне досега."

"Можехме да променим нещата, но трябваше да ми сменят мнението, че не се представихме добре. Пак имахме шанс да спечелим, но не успяхме да го направим", сподели Роси и говори за комичната грешка на вратаря Александър Любенов, от която Ботев изравни в 64-та минута.

"Наблягам на представянето, което не беше добро Ако не беше грешката на Любенов, можеше и да стигнем до победата, но това нямаше да промени, че играхме слабо. Но не казвам, че грешката на Любенов ни е коствала победата", заяви още Роси и не беше особено словоохотлив за следващия мач със Септември, който е воден Ники Митов.

"След полунощ ще мисля за този мач, сега не", завърши италианският специалист.