Спортният директор на Септември Кристиян Добрев си пожела тимът да наджвърли възможностите и целите си, които за този сезон вече е изпълнил.

Септември спечели група Б на Втората осмица в Първа лига и вече очаква плейофите.

„Със сигурност и Николай Митов има голяма заслуга за представянето ни. Ние очаквахме тимът да стартира трудно, но не чак толкова трудно, и може би затова решихме да предприемем треньорската смяна. Тимът се стабилизира, което беше най-важното. Даде се шанс на младите играчи. Те в един момент го използваха, а в други моменти не им достига опит, а може би и качества на този момент. Дано във финалните мачове се справим още по-добре. Целта я изпълнихме много преди другите отбори. Знаехме, че ще е трудно, защото ние сме новаци в Първа лига. Голяма част от футболистите са без опит. Радвам се, че те опитаха да надградят в мачовете и отборът получи облик, и се харесва на феновете. Надявам се с времето да се превърнат във водещи футболисти”, коментира Кристиян Добрев в интервю за предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Собственикът г-н Чандъров е движещата сила, която ни дава увереност и самочувствие. Не е лесно да се играе с толкова много млади хора. Но мисля, че пътят, който сме избрали ние ще се хареса и на другите отбори. Ако ние в българския футбол не си помогнем, няма кой да ни помогне. Виждаме, че от година на година намаляват българските футболисти, които играят в западни отбори”, каза още Добрев и продължи:

„Няма какво да се заблуждаваме, на всички ни се иска, но може би няма да успеем. Затова и ние гледаме да интегрираме чуждестранни футболисти на позиции, на които нямаме възможност да привлечем юноши. Ако само губим, това налагане няма да има ефект. Във футбола се израства и с победи.”

„Ние като клуб и отбор изпреварваме времето си. Успяхме да се спасим, миналата година успяхме да влезем в А група. Надявам се тази година същите тези футболисти да стигнат колкото може по-напред. Възвръщаемост се реализира при продажбата на играчи в чуждестранни клубове. Футболисти на 27/28 години от българския шампионат е почти невъзможно да намерят реализация на запад. Когато видиш, че твой футболист се е реализирал, удоволетворението е много по-голямо”, сподели още спортният директор на Септември.

„Надяваме се тази година също да надскочим възможностите си и целите ни, но лично моето мнениее, че нямаме отбор готов за Лига Европа. Разбира се, ако стигнем до там ще е нещо невероятно. Тази емоцията, която играчите ще изживеят, ще им повлияе  позитивно”, завърши Кристиян Добрев.