Спортно-техническият директор на Септември Кристиян Добрев заяви, че основната цел пред тима е оставане в елита след края на сезона. Той разкри подробности около селекцията на клуба и потвърди казаното от старши треньора Николай Митов, че се очаква да пристигне още един футболист от Бразилия, с което ще бъде сложен край на трансферните покупки през зимния прозорец.

Ники Митов: Чакаме бразилец и приключваме със селекцията

"Надяваме се годината да бъде по-добра от предходната. Според мен миналата година също бе добра за отбора на Септември. Основната ни цел е да запазим мястото си в Първа лига. Ако има възможност, колкото по-предно класиране, толкова по-добре", каза Добрев.

"Не бих казал, че ни беше лесно да осъществим тези трансфери. Мисля, че в организационен аспект си вършим доста добре работата. Направихме всичко възможно да привлечем футболистите, които искаше старши треньора. Още на първата тренировка всеки един от тях е с подписан договор и се е происъединил към нашия тим", обясни той.

"Като новаци в Първа лига първият сезон е най-труден. Идеята е да се направи един добър гръбнак и на полусезоните да се добавят по един, двама, максимум трима нови футболисти, които да вдигнат нивото", каза още Добрев.

Ясни съперниците на Септември в контролите

"Новопривлечените играчи са Стилиян Николов, Мирослав Будинов, Мики Орачев. На Станислав Маламов също му подаваме ръка и се надяваме да възвърне формата, която демонстрираше преди това и да помогне много. Чакаме още един футболист от Бразилия. По принцип нещата с него са уточнени, но докато не пристигне в България има въпросителна. Все пак предполагам, че няма да има проблем и ще се присъедини към нашия отбор в края на следващата седмица. С привличането на тези футболисти на 99% селекцията е приключила", разкри спортният директор на Септември.

"Освен към Иван Тилев, има интерес и към други наши футболисти. Водим разговори, но все още няма нищо официално. Ако отборите проявят конкретен интерес, трябва да изпратят официално предложение. Ние сме клуб, който не иска да спъва футболистите, които катерят стъпалото на професионално естество", допълни той.