Славия и Черно море и не успяха да се победят в в мача от 28-ия кръг на Първа лига (Група "А" на втората осмица). Двата тима завършиха при резултат 1:1 на Националния стадион "Васил Левски" и по този начин разликата помежду им в класирането се запазва. Иначе варненци бяха тези, които бяха по-активни на терена през първата част и откриха резултата в 22-ата минута с гол на Радослав Василев. Галин Иванов обаче спечели точката за тима си, след като изравни в 61-та минута с красива тупалка от фаул. 

Доста лежерна игра предложиха двата тима в първите 20-ина минути от срещата. Единствено в 4-ата минута след добър рейд на Кононго отляво, последва центриране, което не бе особено точно. Все пак топката бе съхранена в наказателното поле и Дани Кики стреля, но право в ръцете на Антонис Стергиакис. 

Последваха минути, в които “моряците” бяха по-активни на терена, но така и не успяваха да стигнат до чисти голови ситуации.

Все пак упоритите действия на варненци дадоха резултат в 22-ата минута на срещата. Кононго проби отляво, след което прати блестящо центриране в наказателното поле, което бе засечено с глава от Радослав Василев за 1:0.  

Въпреки попадението, мачът продължи да тече в същото игрово темпо. Първата голова опасност на сметката на "белите" бе чак в 41-ата минута на срещата. Милчо Ангелов  стреля от границата на наказателното поле, но Благой Макенджиев внимаваше и успя да спаси влизащата под гредата топка.

Второто полувреме започна идентично. Двата тима отново започнаха постепенно да изграждат атаките си, което в крайна сметка не водеше до резултат. “Белите” стигнаха до равенството в 61-ата минута след гол от статично положение.

Галин Иванов прати мощен шут от пряк свободен удар, който премина през стената,а след това и през ръкавиците на Благой Макенджиев, за да влети в мрежата.

В 70-ата минута Атанас Зехиров опита да възобнови преднината за тима си, но изстрелът му от дистанция премина над гредата.

В 76-ата минута фрапантна грешка на Макенджиев можеше да коства много на варненци. Вратарят на Черно море не успя да улови центрирана топка и тя попадна право на крака на Стефан Велев. Футболистът на Славия по никакъв начин не очакваше кълбото, но все пак стреля. Ударът му обаче бе доста разочароващ и премина покрай страничния стълб, за да излезе в аут. 

Иван Минчев бе много близо до това да върне преднината на "моряците" в 83-ата минута на срещата. Футболистът на Черно море отправи удар от дистанция по диагонала, който премина на сантиметри от десния стълб на вратата на Стергиакис. 

Четири минути по-късно Божилов центрира към точката на дузпата, където бе Василев. Той обаче се засуети в наказателното поле в опит да си нагласи топката на десния крак. Все пак отправи удар, който бе блокиран.

В края на срещата Емил Мартинов получи контузия и трябваше да напусне терена, оставяйки тима си с човек по-малко в последните секунди. Впоследствие наставникът на "белите" Златомир Загорчич съобщи неприятната новина, че може би става въпрос за скъсан десен бедрен мускул. В петък футболистът ще премине ядрено-магнитен резонанс и ще стане ясно от какво естество точно е травмата.

Така Славия измъкна точката в София и по този начин остава лидер в група "А" на втората осмица в първенството с 34 точки. Черно море има 31 на сметката си, но Пирин Благоевград вече диша във врата на "моряците" с 29 точки, който по-рано победи с 3:1 Витоша Бистрица. 

Вижте съставите на двата тима:

Славия: Стергиакис, Мартинов, Велков, Велков, Буров, Узунов, Карабельов, Минчев, Иванов, Димитров, Ангелов;

Черно море: Макенджиев, Станчев, Димов, Хасани, Кононго, Витанов, Илиев, Минчев, Кики, Фенуш, Василев;