Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов обяви, че е бил шокиран от решението на Асен Букарев да напусне поста си като главен координатор на "Герена". Той разкри, че е имал среща с него вчера, на която е научил за намеренията му и днес те са станали факт. 

"Не само за вас, за мен също беше изненадваща оставката на Асен Букарев. Пред мен сподели лични причини за решението си, така че няма да ги разкривам пред медиите. Вчера говорихме за първи път с него, днес окончателно се финализираха нещата." 

"Това не е нещо, което сме планирали. С Асен сме работили страхотно и по селекцията досега и по другите ни планове, свързани с Левски, които са в развитие. Няма да бързаме да взимаме някакво конкретно отношение по този казус, съсредоточаваме се върху старта на шампионата. Нямаме напрежение да запълваме веднага неговата позиция." 

"Господин Роси има цялата власт върху първия отбор и това е ясно от първия му ден. Колкото до задълженията и задачите на клуба, това си са задължения на клуба и няма какво да коментираме. Спас Русев също беше изненадан от решението на Букарев." 

"Аз самият казвам, че за мен беше изненада това решение, то се случва няколко дни след прибирането от Малта. С Асен сме работили много добре, за него не мога да кажа нищо лошо, това е", заяви Иванов и сподели, че Букарев е бил емоционален при обявяването на решението си и намекна какво може да го е причинило. 

"Разбирам емоцията му, защото знам, че влагаше всичко от себе си в работата си. Очевидно това решение е било тежко за него и е породило емоция. По-скоро не смятам, че то е породено с отношенията му с клуба, а с това, че тръгва по един нов път. Не знам по какъв път поема", добави Иванов и допълни, че напускането на Букарев ще бъде компенсирано. 

"Ние с него много усилено работехме през декември и януари по селекцията. Той беше основен играч в развитието на тези преговори. Оттук-нататък с началото на първенството очаквахме с него да работим по развитието на клуба във футболната част и затова очаквах с нетърпение да приключим селекцията." 

"Задачите ни няма да останат занемарени. Когато се случи нещо непланирано, не мога да кажа, че няма да е предизвикателство, но ще видим как ще се организираме в следващите дни. Като клуб има достатъчно хора, които да работят по тези задачи", сподели още изпълнителният директор и разкри, че няма да се бърза с назначаването на нов човек на поста. 

"Нашата цел не е да тръгнем да назначаваме нов човек. В лицето на Асен виждахме способен човек, който може да израсне и затова беше получил тая промоция в клуба. Ние много внимателно ще подходим към тази тема. Не съм радостен от този факт." 

"Поне нямаме натиск, след приключване на селекцията се случва. Конкретни бързи задачи в намирането на нови играчи нямаме. Това е за нас основна задача. Спекулациите за поста няма да се окажат проблем, сигурно довечера ще имаме поне петима кандидати за позицията, спрягани от медиите. Няма нищо вярно за Наско Сираков", добави Иванов. 

Според него, Букарев не е имал конфликт и с наставника Делио Роси, така че не останаха фигури на "Герена", с които да не е "млял брашно", та да си тръгне от там заради вътрешен конфликт. 

"Не смятам, че има неразбирателство с Делио Роси. От първия ден му беше ясно какви са неговите задачи, какви са задачите на треньора. Неговата задача никога не е била да бъде дублиращ треньор на Роси, така че не би могло да има неразбирателство." 

"Също с учудване прие новината Делио Роси. Доколкото знам, в Малта двамата са обсъждали какво предстои да се свърши. От това, което Роси е споделял с ръководството, впечатленията му са много добри." 

"Инициативата за раздялата не идва от клуба. Аз знаех какви задачи имаме да вършим с него в близките седмици, затова е учудващо за мен. Аз с него съм разговарял, предвид резултата неговата гледна точка явно е надделяла. Не мога да ви кажа дали са говорили със Спас Русев, мисля, че е имало разговори", сподели още Иванов. 

"Всичко около клуба е наред, сега ни предстои една контрола и се съсредоточаваме върху шампионата. Очевидно напускането на един човек от висшето ръководство на клуба оставя негативно впечатление."

"Но от друга гледна точка, отборът е добре, треньорът няма организационни притеснения. Ситуацията е такава, че съзнаваме, че ще остави горчив вкус у феновете", завърши шефът на Левски.