Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков опита да погледне по-философски на загубата с 0:1 от Дунав Русе в 31-ия кръг на Първа лига. Заради поражението неговият тим се смъкна на 4-ата позиция в своята група Б от втората осмица, което на теория би им отредило по-тежък съперник в баражите за оцеляване.

Дунав грабна цени три точки, потопи Етър

Балъков призна, че се е усетила липсата на ключови играчи като наказаните Самб Бадара и Георги Сърмов, но не това е най-важното.

„Дунав победи, защото вкара един гол, а ние – не. Жалко, защото имахме преди мача добро настроение. Искахме тази английска седмица да я завършим по най-добрия начин. Дори късметът не беше на наша страна”, коментира Балъков пред DIEMA SPORT Не трябва обаче да се прави голяма трагедия, знаехме че така или иначе сме на баражи. Трудно е да се каже срещу кого искаш да играеш в тях. Фактът, че баражът е неизбежен, трябва да носи спокойствие, а не напрежение. Ще починем два дни, ще изчистим главите, а от другата седмица ще работим още по-добре за баражите и двубоя срещу Локомотив Пловдив (последният от груповата фаза – б.р.).

Никога не може да имаш предпочитан съперник, тъй като когато си правиш планове, винаги излизат криви. Искахме трета позиция, защото е авторитет и респект да бъдеш трети. Ако се случи обратното, ще играем срещу Пирин.

Всички футболисти, борещи се за оцеляване, се чувстват затормозени. Няма как да е иначе. Минал съм по този път и като играч, и като треньор. Когато нямаш спокойствие, става тежко. Отборът ми не беше този, който съм го виждал, специално през първото полувреме. Много лош тайминиг имахме – когато трябваше да притискаме противника, ние се дърпахме назад и чакахме да се защитаваме. Така стана белята. Минало-заминало обаче. Горе главата и продължаваме. Не бива да се оправдаваме.

Липсваха опитни играчи като Сърмов, той е важен футболист, но няма защо да се оправдаваме. Доказали сме, че и с други футболисти можем да играем и да печелим. Това е футболният живот. Трябва да погледнем от друг ъгъл, да забравим лошото и да се мотивираме за бъдещите мачове.