„Няма несправедлив резултат. Винаги крайният резултат е малко или много справедлив. На фона на 90-е минути може и да не сме доволни, но това е футболът. Това беше генерална репетиция преди тежкия мач, който ни чака с Пирин. Нека да вземем позитивното от този мач и със спокойствие да се опитаме по най-добрия начин да си изиграем мача с Пирин”, коментира треньорът Красимир Балъков след равенството на Етър с Локомотив Пловдив – 1:1 в 32-ия кръг на Първа лига, Втора осмица, Група Б.

„Десет удара имаме в очертанията на вратата срещу два. Това говори за активност, за ангажираност, за желание за победа. Когато си долу ниско, какъвто и отбор да имаш, ще бъде винаги много тежко и трудно”, каза Балъков, а за гола на гостите, коментира:

„Просто една елементарна грешка, която направихме отзад, разколебаха се футболистите след неосъдената дузпа и на контраатака ни вкараха. Като изпуснеш питомното, гониш дивото.”

За двата спорни момента, Краси Балъков заяви: „Видях и двете положения и мисля, че първото е по-голяма дузпа от второто, но и второто си е дузпа. Може да се даде, може и да не се даде. Толкова сме ощетявани този сезон, че най-малкото срещу Етър трябва да се правят дискусии дали е имало или не дузпа.”

„На първо място трябва да имаме спокойствие. Да се възстановим и да си анализираме и този мач. Да видим къде сме направили грешки и къде сме направили добро. Важно е да не допускаме голове. Това при нас е малко проблем, защото ние обичаме да играем с топката. Когато притежават топката, трябва да искаш, да рискуваш и тогава се получават контраатаки”, сподели Красимир Балъков и добави:

„Много добре сме запознати с пиринския дух. Знам какъв дух и характер имат, така че ни чака една много здрава среща. Това ще е мач между двата тима, които никой не може да обвини в корупция или получаване на помощ от някъде.”