Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на първия мач, който Локомотив Горна Оряховица игра на собствения си стадион в елитната футболна група на България от 21 години насам.

Както е известно, "железничарите" завършиха 0:0 с ЦСКА на Градския стадион в Горна Оряховица, който бе реконструиран благодарение на отпуснатите с решение на Министерски съвет средства за ремонт на осветлението и тревната настилка.

Сумата, с която ММС финансира ремонта беше близо 850 000 лв. Отделно Община Горна Оряховица осигури още около 500 000 лв. за подмяна на седалките и ремонта на трибуните, както и за реновиране на съблекалните и административната сграда.

източник: ММС - Пресцентър

Заради трагедията в Хитрино, обаче официалното откриване на Градския стадион в Горна Оряховица се отложи за първия мач на Локомотив Горна Оряховица след подновяването на първенството през февруари, в който железничарите посрещат Ботев Пловдив. Тогава ще бъдат официално открити и другите два стадиона, за които правителството отпусна по 1 млн. лв., като „Черно море“ ще играе на реконструирания „Тича“ с ЦСКА, а Дунав среща Берое на собствения си стадион.

Министър Кралев изгледа срещата Локо Горна Оряховица – ЦСКА в компанията на кмета на града инж. Добромир Добрев, Емил Костадинов, Валентин Михов, Бончо Генчев, бившия собственик на Локомотив Петър Христов, под чието ръководство отборът за последно игра на този стадион в А група и  настоящите шефове на ЦСКА Милко Георгиев, Пламен Марков и Стойчо Стоилов.  

След края на мача Кралев инспектира ремонта на съоръжението и изрази задоволство от неговото състояние.

източник: ММС - Пресцентър