Наставникът на Ботев Николай Костов заяви след поражението от Верея с 0:1, че идните дни трябва да има сбирка при „канарчетата“, за да се установи как работи отборът и накъде върви. Специалистът бе разочарован след поражението, като анализира някои слабости, показани от неговия състав.

„Няма как да коментирам емоциите непосредствено след мача. Имах претенции към някои от играчите, тъй като те предварително си мислеха, че в този мач точките са сигурни за нас. А бяха предупредени, че може да има такъв развой. Поздравявам Верея за това, че издържаха на натиска, на който ги подложихме, особено през второто полувреме“, започна Костов.

„Не мога да кажа играчите към които са ми критиките“.

„Не знам какво са казали феновете на футболистите. Мисля, че те предявяват претенции, защото очакванията бяха по-големи. Начинът, по който играем в предни позиции, не ме задоволява. Трябва да тренираме някои неща, на които да обръщаме повече внимание и особено на динамиката в атаката“, отбеляза Костов.

„Колебливи сме в защита. Играчите не са сработени. Коце Стоянов бе дълго извън игра. Смутено е неговото присъствие в по-голяма част от мача. Не е ориентиран в ситуациите, в които трябва да дава тон. Крум Стоянов също се колебае“, добави Костов.

„Започнахме, както завършихме в предния мач, като състав“.

„Миналата година имахме съвършено друг отбор. Нашата цел бе да вземем нападатели, които да решават нещата в предни позиции. Оказа се обаче, че не е така. Днес не видях непредсказуеми действия, а точно обратното. Мисля, че трябва да направим сериозен анализ, но това са си клубни решения. Трябва да има събиране тези дни, за да видим как работим и накъде вървим. Напрежение има. Всеки мач е важен за мен, аз обръщам внимание на играта и на резултатите“, завърши Костов.