Нападателят на Левски Станислав Костов сподели с категоричност, че би изпълнил договора си със „сините“ до края с огромно желание. Благоевградчанинът призна, че по време на зимната пауза е имал оферти от Турция, но е предпочел да остане на „Георги Аспарухов“, където подчерта, че се чувства щастлив.

Костов бе избран за играч на 28-ия плейофен кръг на Първа лига. Негов гол донесе победата на Левски срещу Черно море във Варна. Голаджията вече има 20 попадения от старта на шампионата и еднолично оглавява листата на реализаторите.

Костов благодари за получения приз и след това отговори на всички журналистически въпроси.

Преди Левски - Лудогорец: Костов VS Попа

„Дано стигна по-нагоре. Аз съм зависим от моите колеги. Те ми подават, аз вкарвам. Радвам се, че помагам на Левски. Дано продължа така и да се развивам като футболист“, каза Костов.

Станислав Костов

източник: LAP.bg

„Очаквам да победим Лудогорец. Дали аз ще вкарам, няма значение. На „Георги Аспарухов“ още нямаме победа, за нас няма обаче кой знае каква разлика, че ще играем на Националния стадион. Дано победим отново“, обясни Костов във връзка с промяната на стадиона за мача между столичани и разградчани.

„Не мисля, че разликата с Лудогорец е толкова голяма. Не се представихме добре в предходния мач преди месец и ни победиха, но се надявам, че след три дни, ни ще направим по-силен мач“.

„Има колектив, сплотени сме, помагам си. Последния мач се видя, всички се сбихме, дадохме всичко от себе си, показахме битка и характер, и показахме, че сме един отбор“, каза още Костов.

В предстоящото домакинство на Лудогорец Левски ще бъде без наказаните Живко Миланов, Луи Нганиони и Нуно Рейш, както и без контузения Седрик Унтонджи. На питане как ще се отрази отсъствието на толкова много играчи, Костов отвърна:

„Когато излязат ключови фигури е трудно, но затова сме отбор, 25 човека, всеки е готов да помогне. Надявам се, че на който и да заложи господин Дерменджиев, няма да го разочарова“.

„Аз честно да кажа, не съм мислил какво ще стане след края на сезона. Чувствам се добре в Левски, затова зимата отказах да напусна. Не ми е фикс идея да напусна. Не знам какво ще стане лятото. Щастлив съм, хората ме уважават. Бих си изпълнил договора с Левски до края с огромно желание“, продължи голмайсторът.

„Мечтая за Интер, ама няма да стигна до там. Вече не съм на 20 години, така че ще видим“, каза благоевградчанинът.

„Да. Фен на Интер съм. Икарди си тръгва, може да ме вземат, ще им пиша“, каза с широка усмивка на шега Костов.

Станислав Костов

източник: LAP.bg

„Имах оферти от Турция през зимата, но избрах Левски. Това бе по-добрият вариант и съм щастлив. Не съм тръгнал обаче да ходя никъде. Може и да си остана в Левски“, коментира още Костов.

Милош готов да помогне на Левски

Мачът между Левски и Лудогорец от 29-ия плейофен кръг на Първа лига е в неделя (14 април) от 19:00 часа и ще може да бъде следен с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.