Членът на Изпълкома Емил Костадинов изрази надежда, че новото първенство в Първа лига ще бъде по-интересно в сравнение с миналия шампионат.

„Идеята на този формат на първенството бе да бъде интересен до последния кръг. Най вече за зрителите. Не беше интересно за някои клубове, но мисля, че протече в положителна насока. Първите мачове не бяха много добри, но след това станаха интересни“, коментира Костадинов, който гостува в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

“Новото първенство ще бъде по-интересно, защото всички отбори от първия кръг ще се опитват да побеждават и да бъдат по-напред в класирането. Искрено ще се радвам, ако всички български отбори продължат в Европа. Това ще бъде плюс за българския футбол. Нашите отбори не са в добра форма в момента. ЦСКА прави много добър отбор. Левски също взима футболисти. Трябва да има два или три отбора, за да бъде интересно. ЦСКА израснаха в последната година. На мен ми се е случвало като ръководител отборът да не получи лиценз. Не е приятно“, каза още Емил Костадинов.