Костадин Ангелов успя драматично да запази мястото на Витоша Бистрица в елита. А в студиото на DIEMA SPORT, в предаването  “Домът на футбола” Ангелов обявиновина. Той вече не е старши треньор на Витоша, а главен мениджър. На неговото място застава досегашният му помощник Росен Кирилов.

„Това беше определено още преди мачовете с Пирин. Ще изясним по-късно. Вече 16 години съм в треньорството и на моменти се чувствам изчерпан. Но това вече не е основната причина. Ние искаме да развием клуб. Основната част е да се обърне да даваме таланти от школата. Искам да се концентрирам малко върху школата. От друга страна умората, а и Росен Кирилов ще се справи със задачата.”

„Ясно е колко е изтощителен сезонът. Съвременното поколение расте с технологиите. Изпуска се нещо много важно. Не следят законите на природата. На мен ми беше най-голямата битка. Да убедя, че. Успехът беше продиктуван от загубите. Всеки гони пари, забравят се отношенията. Всички живеем в страхове. Опитвайки се да изобирам тази енергия, ми беше наистина трудно.”

„Треньорът винаги има екип. Нашия екип се справи превъзходно. Нашият бюджет е два пъти по-малък от отбора, който изпадна. Стигам все до едно ниво. Нещо трябва да променя в себе си или професията си. Писна ми от баражи.”

„Тайна няма за баражите. Здравото бачкане и вярата, добрата среда също. Във Витоша има страхотна среда. Тя тръгва от нашия президент. Когато се съберат хора с еднаква душевност, може да се получат страхотни неща.”

„Аз обсъждам всичко с играчите. Тоталитарният стил не работи. Изграждането на връзка между шефа и тези под него. Това са основните неща, които работят.”

„Уверен съм, че сме по-различен клуб от всички останали. В някои моменти станахме за подбив, накрая затворихме устата на всички. Това се случи със смяната на мисленето на играчите. Вярата, че късметът щете споходи, когато вярваш в него и си упорит и следваш пътя си. Това е – трябваше да не се отклоняваме от пътя си.”

„Имаше много тежки периоди, включително и за мен€ аз също имах съмнения, но не се отказахме. Минахме през много системи и различни стилове, през различни методи на котакт с играчите, накрая свършихме работа.”

„Във всеки един мач се опитвахме да победим. Не успявахме поради малки детайли. Не го казвахме директно, успяхме в последния кръг. От този момент вярата споходи играчите.”

„Нивото беше по-високо, отколкото аз предполагах. Имаше разлика между нас и останалите. Искахме да се надиграваме, но в един момент се натрупаха много загуби. След поредицата от загуби изчезна увереността. Трябваше да променим нещата.”

„Променяхме и преди това, преди загубата от ЦСКА, но не се получаваше. Дефанзивният стил ни носеше някакви точици, но нямаше да печелим мачове. Така можехме да излъжем някой отбор, но аз не съм привърженик на този стил, защото излизаш като аутсайдер.”

„Честно ли е хората да получават втори шанс? Според мен – да. Сила ли е, когато стигнеш донякъде и се откажеш. Спортът е това, което изгражда човешката душа, да не се отказват хората и да се преборят със себе си. Ние сме пример как човек не бива да губи мечтите си. Ние не измислихме този формат, той работи в Дания. Честно беше да получим втори шанс.”

„Да си представим, че отборите са 18. Обикновено се изграждаше 4-5 кръга преди края кой ще изпадне и кой няма да се бори за нищо. Тогава първенството първенството губеше своето ниво. Плъзваха слухове – този дал, онзи дал. Първенството се опорочаваше. Ако сега е опорочено, само ние го направихме.”

„Самият факт, че се шуми толкова много за този формат, значи е възбудил интересът. За първа година стана по-интересно какво се случва долу, а не горе. Ще се опитаме да увеличим бюджета. Миналата година се изразходиха много средства за стадион. Сега още не сме го коментирали. Аз искам да виждам едно момче от школата да влезе в елита.”

„Аз съм ангажиран с първия отбор, с школата. Този клуб ми е като едно дете. Искам да бъде обгрижен като хората. Съжалявам, че изпуснах много мячове при юношите покрай напрежението. Но тепърва предстои по-хубавото.”

„Не мога да си разпределян приоритетите. Росен Кирилов е чудесно момче и ще му казвам каквото мисля. Надявам се и вярвам, че ще се справи чудесно. Аз не съм човек, който може да почива дълго. Няма да дремя на плажа, ще изкарам активна почивка със семейството си. Надеждата ми дават страхотните отношения в семейството.”

„Аз завърших мениджмънт в НСА. Искам да пробвам всякакви неща. Това е предизвикателство за мен. Ако съдбата те докарва до едно и също място, лично аз те изморих. Досега никога не съм изкарвал една година спокойно. Уморих се от това. Спъвам се от един и същи камък. Мисля, че това беше разумно решение”, сподели Костадин Ангелов.