Костадин Ангелов: Не бива да залитаме по тази победа

Първа лига 28 април - 17:30,

1 : 0

FT

Черно море Черно море
ФК Витоша Бистрица ФК Витоша Бистрица

 Gong.bg следи се от Gong.bg

Diema Sport излъчва се по Diema Sport

Darik radio излъчва се по Darik radio

Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов призна, че не знае как да се израдва на историческата първа победа на неговия тим в Първа лига. У дома „бистришките тигри” счупиха каръка в 32-ия кръг, надвивайки Черно море с 1:0 след гол от дузпа на Даниел Пеев.

„Този късмет, който ни липсваше в доста мачове, го имахме днес и не е случаен. Той бе с нас благодарение волята и силата на характера, демонстрирани от нашите играчи. Искам да поздравя президента за тази победа. Тази победа е за него и за момчетата. Днешният ден е исторически, макар и в последния кръг от първенството постигнахме една от целите си”, анализира Ангелов.

„Какво ми минава през главата в момента? Чувства на добре свършена работа. Заслугата не е изцяло моя, тя е на играчите. Много рядко ги виждам по този начин, те си я извоюваха. Добре си свършихме работата днес, но не бива да залитаме по тази победа. Тя ни дава самочувствие и увереност за предстоящите важни мачове.”

„Това е нещото, което ще ни държи в играта, нещото, което ще компенсира нашата неопитност на терена.”

„Да постигнем първа победа беше много важно за нас. Ще влезем с други настройка и самочувствие в предстоящите плейаути. Дунав Русе са силен отбор, с опитен треньорски екип. Ще ни бъде много трудно, но вярвам, че можем да се справим с тях. Когато бяхме във Втора лига, имахме мач с тях. В тези мачове късметът беше с тях, но той ще се обърне. Точно както го стори днес.”

„Хората днес на терена сами си извоюваха тази победа. При нас най-важното е, че всеки играч е ценен, всеки е играл, всеки има място на терена. Те си извоюваха прогреса дотук”, завърши Ангелов.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Витоша Бистрица Костадин Ангелов

Първа лига