Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов призна, че не знае как да се израдва на историческата първа победа на неговия тим в Първа лига. У дома „бистришките тигри” счупиха каръка в 32-ия кръг, надвивайки Черно море с 1:0 след гол от дузпа на Даниел Пеев.

„Този късмет, който ни липсваше в доста мачове, го имахме днес и не е случаен. Той бе с нас благодарение волята и силата на характера, демонстрирани от нашите играчи. Искам да поздравя президента за тази победа. Тази победа е за него и за момчетата. Днешният ден е исторически, макар и в последния кръг от първенството постигнахме една от целите си”, анализира Ангелов.

„Какво ми минава през главата в момента? Чувства на добре свършена работа. Заслугата не е изцяло моя, тя е на играчите. Много рядко ги виждам по този начин, те си я извоюваха. Добре си свършихме работата днес, но не бива да залитаме по тази победа. Тя ни дава самочувствие и увереност за предстоящите важни мачове.”

„Това е нещото, което ще ни държи в играта, нещото, което ще компенсира нашата неопитност на терена.”

„Да постигнем първа победа беше много важно за нас. Ще влезем с други настройка и самочувствие в предстоящите плейаути. Дунав Русе са силен отбор, с опитен треньорски екип. Ще ни бъде много трудно, но вярвам, че можем да се справим с тях. Когато бяхме във Втора лига, имахме мач с тях. В тези мачове късметът беше с тях, но той ще се обърне. Точно както го стори днес.”

„Хората днес на терена сами си извоюваха тази победа. При нас най-важното е, че всеки играч е ценен, всеки е играл, всеки има място на терена. Те си извоюваха прогреса дотук”, завърши Ангелов.