Колко тежко е положението в Лудогорец? Едва ли някой е очаквал шампионите да вземат само две точки от първите си три мача през пролетта в Първа лига и все още да са без победа след подновяването на първенството. Равенствата с Верея и Ботев Пловдив и загубата от Черно море вкараха разградските „орли” в лоша серия. Но историята показва, че „зелените” не за първи път изпитват подобни трудности, но неизменно стигат до титлата в края на сезона.

Лудогорец излиза срещу Ботев Вр в търсене на първа победа за 2019-а

Още при първия си шампионски поход през сезон 2011/12 Лудогорец влезе в тежка поредица. И то отново през пролетния полусезон, когато се решава титлата. Под ръководството на Ивайло Петев тогава разградчани допуснаха три поредни загуби.

Локомотив Пловдив, Славия и Черно море нанесоха загуби на Лудогорец, но тогава ръководството на тима остави Петев на поста му. Лошата серия бе спряна с важна победа над Левски в София, а по-късно „орлите” ликуваха с дебютната си шампионска титла.

Вторият случай, в който Лудогорец не успява да запише победа в три поредни кръга е през сезон 2015/16 под ръководството на Едуард Ераносян. Тогава „зелените” правят три последователни равенства 1:1 съответно срещу Литекс, Черно море и Левски. И тогава треньорът на шампионите запазва поста си, а серията е спряна с успех с 2:0 над Монтана. Впоследствие обаче Ераносян е заменен от Георги Дерменджиев, а тимът печели петата си титла с преднина от 14 точки пред втория Левски.

Самият Дерменджиев също изпада в подобна ситуация, в която не успява да запише успех в три поредни мача. През пролетта на 2017 Лудогорец записва загуба от Дунав и равенства с ЦСКА и Левски. Те обаче по никакъв начин не спъват похода на Лудогорец към шестата поредна титла. Иначе серията приключва с гръмкото 4:0 над Черно море.

В края на миналия сезон, когато треньор бе Димитър Димитров Лудогорец не успява да запише нито един успех в последните си четири мача от шампионата, но при вече решена титла. В някои от срещите разградчани залагат предимно на футболисти от втория си отбор.

А сега накъде? Това е логичният въпрос след настоящата лоша серия. Лудогорец е на върха с преднина от пет точки. Ръководството не посегна към треньорска рокада и начело остава Тони Здравков. Загубата във Варна бе първа за него във всички турнири.

Със сигурност и след 24-ия кръг няма кой да измести Лудогорец от върха, но дали шампионите ще запишат първа победа през 2019-а срещу Ботев Враца, или "орлите" ще продължат да летят надолу. Всички отговори ще разберем след мача срещу Ботев Враца в Разград.


Пълната разработка по темата на предаването на DIEMA SPORT - Преди кръга - може да видите в прикаченото видео!