Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира, че е водил разговор със Станислав Манолев и е имало оферта отстрана на тима от Герена към благоевградчанина, но той е предпочел да направи трансфер в Лудогорец. Колев уточни, че няма обидени в тази ситуация и отношенията са били коректни.

Шефът подчерта, че на този етап е важно Левски да бъде съхранен като клуб и не е приоритет конкурирането за играчи с Лудогорец.

„С Манолев се познавам добре. В националния отбор работихме няколко години. Да, говорих с него. Това не е тайна. Той също го призна. Как хронологично е протекло всичко с него и останалите кандидати за подписа му, не мога да кажа. Аз се бях разбрал с него какви са условията на Левски. Той изрази неудовлетворение с някои от тях, аз бях категоричен, че няма да ги променим по редица причини, главно защото чисто стратегически е важно Левски да работи няколко години напред, а не всеки играч, който взимаме да е „на пожар“ и „на кръпка“. И от тази гледна точка, Манолев трябваше да се пребори за това, което ще му се случи занапред. Очевидно Лудогорец са му предложили по-добри условия, така или иначе ние запазваме добри отношения. Той се обади коректно и обясни какво е решил. Аз мисля, че в момента не ни се налага да се конкурираме на този фронт с Лудогорец. На първо място трябва да го има Левски като клуб“, започна Колев.

„На мен ми се иска, колкото се може по-бързо да започнем да се конкурираме с Лудогорец. Но има обективни обстоятелства, които не може да прескочим. Ако искаме да полетим, преди да се научим да ходим или поне да се изправим, няма как да стане“,  допълни ръководителят.

Още новини: 

Колев: Митрев направи жест към Левски 

Колев: На 6 март очаквам нов собственик, няма да са трима 

Митрев разтрогна с Левски, "сините" се разделят и с Нашименто, и Полачек