Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира, че мачът с Берое е наклонил везните за решението „сините“ да се разделят с треньора си Георги Дерменджиев.

Както е известно, Левски загуби на своя „Георги Аспарухов“ с 1:2 в мача от 31-ия плейофен кръг на Първата шестица в Първа лига. Два дни по-късно пловдивчанинът бе освободен.

„Основната причина за раздялат е липсата на игрови облик и слабото представяне и загубата срещу Берое. За съжаление от всички домакинства от началото на годината, не успяхме да спечелим нито едно, това е показателно също и е проблем“, започна Колев.

„Мачът с Берое е основната причина“, продължи Колев.

Ръководителят коментира още, че сериозното текучество на треньори се дължи на грешка. Той самият окачестви хода с назначението на Дерменджиев през зимата като такава.

Колев поясни също така, че Васил Божков не прави треньорските смени.

Шефът на Левски коментира и това, че вече има избистрени кандидатури за овакантения пост от Дерменджиев, но не назова име. Колев отказа да говори и по темата с Петър Хубчев, като изтъкна, че той е селекционер на националния тим и Левски не желае да се намесва в отношенията между футболната ни централа и специалиста.

Още от изказването на Павел Колев може да видите в прикаченото видео!

Колев: Ходът с Дерменджиев бе грешка, има избистрени кандидатури

Дерменджиев на раздяла: Приех решението стоически, Левски има бъдеще