Черно море започна новия сезон с успех с 3:1 над Пирин. Повторен дебют за моряците направи Иван Коконов, който след година отсъствие отново облече екипа на варненския клуб.  

„Мисля, че долу-горе играхме много спокойно, добре. Преди гола леко се разконцентрирахме и може би заради това получихме гол. Мисля, че това не беше от най-стойностните ни мачове, но беше важно да победим и успяхме да го сторим. Радостен съм, че се завръщам. След рокадата на треньорите, ръководството на Георги Иванов ми звънна и се разбрахме отново да работим заедно. Амбициозен е и иска да изцежда максимума от нас, затова и понякога е критичен, но когато го слушаме, има резултати на терена“, коментира Коконов.

Поради недоброто състояние на тревната настилка на стадион Тича и липсата на осветление, Черно море ще трябва да домакинства на стадиона в Каварна. Първият подобен случай ще бъде срещу бившият клуб на Коконов Монтана, с който той достигна до финал за Купата на България.

„Със смесени чувства мисля, че се разделих. Да финала го загубихме и предпочетох да се завърна на Тича, защото тук смятам, че условията са по-добри. Добре е да играеш тука пред всички фенове, но сега ще ходим на нов терен да тренираме, ще видим какво е тревното състояние. Дано хората да ни подкрепят и там. Очакванията ми са да победим, но няма да е лесно. Ще се хвърлят на макс в защита и ще играят на контраатаки, но ние сме подготвени.“

Иван Коконов е поливалентен състезател и може да действа както по двата фланга, така и зад нападателя, а в някои от срещите влиза и в ролята на фалшива деветка.

„Предпочитам да играя от ляво на атаката като ляво крило, нищо че съм с десен крак, мисля че навсякъде по атаката мога да съм полезен.“

В личен план, преди малко повече от година Иван Коконов се врече във вярност на половинката си Александра. През този сезон атакуващия футболист ще има възможност за една малко по-специална среща на терена срещу своя кум и добър приятел Георги Божилов.

„Семейния живот. За сега съм много щастлив и се надявам да продължава и за напред така. Все още не сме играли един срещу друг, но да се надяваме, че ще го победя нищо, че ми е кум“, каза още Иван Коконов.