„Нашите позиции са доста различни, защото навремето той е бил по-голям подавач, докато аз съм по-атакуващ футболист. Предимно играя по крилото. От мен се очаква повече да завършвам или да центрирам топката пред вратата…”

„Промени се футболът. И тактиката, и системите бяха други по мое време. Играехме на по-голямо пространство и по-свободно се играеше. Сега играта стана много динамична, много скоростна. В последно време, което на мен ми харесва, започна да се играе много грубо. Другият направо ти влиза в глезена с идеята да ти счупи крака…”

ДНК е нуклеинова киселина, която носи генетичните инструкции за развитието на всички клетъчни форми на живот. Основната функция на нейната молекула е дълготрайното съхранение на информацията. С други думи казано – ако дядо ти е бил любимец на „сините” фенове, двукратен шампион с Левски, надарен с фантастична техника и изчислени до милиметър пасове, съществува огромна вероятност и ти да имаш нещичко у себе си, което да те отличава от останалите. Като да пробиеш в първия отбор на Славия едва 18-годишен.

Две години по-късно Георги Йомов вече не е просто внукът на Тодор Барзов, а едно от първите имена в титулярния състав на „белите” и актуален носител на Купата на България.