На 2 юни 2017-та година Витоша Бистрица си осигури историческо класиране в Първа професионална лига след като победи Нефтохимик с 1:0.

Победното попадение на Отофе Пол донесе много радост и емоция на бистришките тигри, техните фенове и разбира се старши треньорът Костадин Ангелов.

Стартът на Витоша в елита е срещу Черно море като гост, а първият домакински двубой на отбора е срещу добре познатия тим на Етър и ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

Отборът от село - Витоша Бистрица

„Текат строителни работи горе на Бистрица, прави се всичко възможно да започнем максимално бързо. Надявам се след 3-4 домакински мача да отидем в Бистрица. Много по-добре е да започнеш в къщи, но за мен е много по-добре да изпиташ трудностите в началото от колкото в края. Не се славим с голяма фенска маса, но имаме верни привърженици, които ще дойдат и на Васил Левски“, коментира Ангелов.

Костадин Ангелов обърна внимание и на промените в българския футбол и начина на провеждане на първенството.

Дебютантът Витоша с труден тест срещу Черно море

„Всички промени са положителни. Много хора са критични върху сила на първа лига, но то е защото не могат да го разберат. Този формат е за да се прекратят фалшивите мачове. И те наистина изчезнаха.“

Амбициозният треньор Костадин Ангелов задължават Витоша да преследва високи цели през дебютната си кампания в елита. А запазването на майсторския статут няма да бъде достатъчно, за да може първият сезон в Първа професионална лига да бъде определен като успешен.

„Моите мечти са свързани с нещо много по-голямо от оставане. Въобще не съм с го вкарвал в главата. Ако почнем да мислим за това значи че се страхуваме да не изпаднем, а това не са нашите страхове. Убеден съм, че през следващия сезон ще успеем да се надиграваме и в доста от мачовете ще бъдем по-добрия отбор“, добави треньорът на Витоша.

През лятото Витоша се раздели с Христо Попадийн, Майк Кръстев и Емил Колев. За разлика от повечето тимове в елита, селекцията на Витоша може да се характеризира с футболисти, които имат опит в най-високото ниво на българския футбол. Привличането на Дани Пеев, Михаил Иванов и Григор Долапчиев както и наличието на Йордан Върбанов, Николай Христозов и Четин Садула определено превръщат Витоша в тим, който разполага с доста качествени и опитни състезатели.

“Най-основното нещо в селекцията на нашия клуб е, че ние селектираме играчите не само по качества, а и по душевност. Вярвам, че в природата има баланс и когато ти си лош човек няма как да успееш“, каза още Костадин Ангелов.