Кметът на Враца Калин Каменов реагира остро след поражението на Ботев Враца от Славия с 1:3. Градоначалникът възропта срещу Българския футболен съюз и президента му Борислав Михайлов и изрази мнение, че „явно врачани пречат на някого“. 

Каменов също така заяви, че случилото се по време на двубоя с „белите“ е било „послание, че врачани не са желани в елитния футбол“ и отсече, че тимът на Сашо Ангелов няма да се предаде, въпреки неправдите. 

От Ботев Враца имаха претенции за дузпа срещу Славия, както и изразиха съмнения доколко коректно е решението на страничния рефер, вдигнал засада при попадението на Валери Домовчийски. Върху това акцентира и наставникът на новака в елита Сашо Ангелов в изявлението си след мача, като той също така сподели, че според него реферът е „подбутвал“ славистите в целия двубой. 

Припомняме, че Ботев Враца имаше сериозни претенции към реферството и след поражението от ЦСКА с 1:2 в междинния 22-ри кръг на Първа лига. Тогава при резултат 0:0 гостите искаха 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Ангел Лясков. Протестите им обаче не бяха уважени. 

Публикуваме пълната позиция на кмета на Враца след поражението на Ботев от Славия, без редакторска намеса:   

"Преди година много фенове на Ботев Враца ми казаха, че съм сгрешил, като се изказах в подкрепа на Борислав Михайлов и екипа му по време на конгреса на БФС. Като позитивен човек подходих с добро. Имах надежда, че тези хора могат да направят нещо креативно за футбола ни. Днес с ръка на сърцето казвам - не могат. Ботев Враца е клуб с близо 100 годишна история. Футбол във Враца ще има и след още 100 години. Но днес получихме поредно послание, че не сме желани в "елитния" български футбол. Имаме добър отбор, треньори и публика. Но явно Ботев Враца пречи на някого?!? Ще се борим докрай и няма да се предадем, въпреки неправдите срещу нас. Но може би времето на общинските клубове изтече и в Първа лига има място само за частни "проекти".