Кметът на Пловдив Иван Тотев изрази съмнения относно строежа на стадион „Христо Ботев“. В интервю за „Плодвид днес“, градоначалникът сподели, че очаква до месец март догодина работата по съоръжението да бъде възобновена, като в противен случай се рискува стадионът да не бъде завършен в законовия срок.

„Ако не видя кран на на терен до края на март, ще смятам, че стадионът няма да бъде достроен в законовия срок. Вече има забавяне от близо година. И който управлява Пловдив след изтичането на удължения срок за инвестиции през март 2020-а, ще трябва да вземе тежки решения. Но това ще бъде в следващия мандат“, сподели Иван Тотев, който е отявлен фен на „канарчетата“.

Срокът за завършване на строежа на стадиона е до март 2020 година. Мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов пое ангажимент в края на месец октомври, че всичко ще бъде финализирано в рамките поставени, от закона.

"Поел съм ангажимент за стадиона и ще го спазя. Извършили сме сериозно обследване. Призовавам да спрат въпросите кога ще стане това", сподели Георги Самуилов преди време.