Кметът на община Кърджали Хасан Азис изрази своята благодарност на БФС за възможността тимът да домакинства в първия си исторически мач в елита.

Двубоят е тази вече от 18.30 часа на „Арена Арда”, който се очаква да бъде пълен. Арда ще се изправи срещу Ботев Пд в двубоя от първия кръг на шампионата, а срещата можете да гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие на GONG.BG.

„Днешният мач на Арда 1924 в Кърджали в efbet Лига е мечта от близо 100 годишната история на футбола в града. Поколения кърджалийци са изключително щастливи, както и аз като кмет на Община Кърджали, затова че вече сме в елита на българския футбол. Благодарни сме на БФС за възможността да бъдем домакини на първия ни официален мач в професионалния футбол”, сподели кметът.

„Днес в Кърджали ще се случи нещо паметно, целия стадион “Арена Арда” е изкупен. На пълен стадион в efbet Лига е момент, в който Кърджали ще покаже своята подкрепа към своя любим отбор.”

„Отборът, който посрещаме днес има своите качества, очаквам и вярвам в подкрепата от 12 играч на Арда - публиката. Надявам се на спортсменска игра! Пожелавам успех на Арда 1924”, коментира още инж. Хасан Азис.