Наставникът на Ботев Николай Киров заяви, че отборът му е трябвало да играе по-умно в началото на второто полувреме на двубоя с Лудогорец от деветия кръг на Първа лига. Пловдивчани допуснаха пълен обрат и след като водеха с 1:0, допуснаха шампионите да ги победят с 2:1.

„След едно добро първо полувреме второто се поддадохме на пресата допуснахме грешки при изнасяне на топката и там противникът взе инициативата, и ни вкара два гола“, започна Киров.

„Повлия на самочувствието на съперника. Просто първите пет минути на втората част трябваше да играем по-умно, за да не се поддадем на пресата пред нашата врата. Не се получи“.

„През първото полувреме пресирахме по-дълбоко. Намерението бе и второто да се получи така. Но не стана. Като идея бе да осъществим бърза контраатака. Искахме да търсим гол втората част, за да не се получи това, което стана“.

„Това са различен тип мачове – за купи, суперкупи и шампионат. Ние няма как да не играем открито. Затворим ли се, няма как да имаме успехи. През първата част съумяхме да изнасяме топката, второто не успяхме. Ако не изнасяме по земя, няма как да спечелим“, добави специалистът.

„Това сме хората, с които ще играем до Нова година. Нямаме равностойни смени, но това е проблем мисля за всички отбори в България. След направените смени нищо не се промени в играта ни“.

Що се касае до мача с Локомотив Горна Оряховица за Купа, наставникът каза: „Много по-различен ще е мачът. Елиминацията е в един двубой. Трябва да направим всичко възможно да се възстановим и да излезем и да спечелим двубоя“.