Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров не бе доволен след поражението от градския съперник Локомотив Пловдив (0:1) и изтъкна, че клубът работи по селекцията, за да може да не се правят принудителни вътрешни рокади, както се случи в Дербито на Пловдив, след като Йордан Минев напусна с травма.

„Локомотив нямаше опасност пред нашата врата до самия им гол и ни вкараха по елементарен начин. Двубоят бе накъсан, а на нас не ни се получаваха нещата срещу защитната им игра. Направиха ни бърза контраатака, а ние излишно изритахме топката пред нашата врата. Не направихме нужните положения, за да заслужим победата”, бяха първите думи на Киров пред DIEMA SPORT.

„Работим доста за статичните положения. През тази година0 вдигнахме и ръста на отбора. Не мога да кажа, че е допусната грешка, но ми се стори елементарен гола им. Всеки един футболист при нас липсва, щом не е на терена. Твърде малко направихме, а ако искаме да побеждаваме в тези мачове, то трябва да правим повече”.

„Ботев е клуб с обществено значение и всеки момент има напрежение. Който мисли, че тук няма напрежение, жестоко се лъже. Когато резултатите са негативни е много по-неприятно в съблекалнята. Много неща се промениха от дербито с Локомотив, когато победихме с 3:0. Тогава беше по-лесно. Днес трудно се справяхме със защита им”, продължи Киров.

„Работи се по селекцията в Ботев и очакваме още състезатели. Когато си треньор на Ботев не излизаш да се оправдаваш. Поемам отговорностите за загубите, тъй като моята вина е най-голяма. Това няма да ме накара да спра да работя. Търсим защитник и нападател. Трябва да правим вътрешни рокади, когато се контузи защитник”, завърши Киров.