Старши треньорът на Дунав Русе Людмил Киров определи като абсолютно справедливо равенството с Ботев Пд в мача между двата състава от 24-ия кръг на Първа лига. „Драконите“ поведоха след попадение на Божидар Васев, докато Тодор Неделев изравни от дузпа.

„Искам да поздравя моите момчета за точката. Лошото е, че не успяхме да зарадваме феновете с три. Бяха ни нужни тези точки за самочувствие, настроение. Мисля, че показахме добра и стойностна игра срещу един от добрите тимове в групата. Не мога да кажа, че сме загубили две точки. Абсолютно справедлив резултат обаче. Това е моето мнение“, започна Киров пред DIEMA SPORT.

„Мисля, че нямахме нужната доза късмет, която все чакаме, чакаме, чакаме …Като игра, желание, агресия, старания съм доволен. Свърши първата част, позитивен резултат. Това казах на момчетата на почивка - да не правим груби грешки в защита. Но това е част от играта, дузпа 1:1, една точка в актива. Гледаме напред“.

„Вариантите бяха два – дали да имаме човек персонално до Неделев, но преценихме да си го препредаваме. Той е страшно добър футболист. Той сам вдига нивото на Ботев Пд. Гледахме да ги изненадаме, мисля, че се получи“.

„Казах, че имаме 20 равностойни играчи и мога да ги наредя със затворени очи. Светослав Ковачев бе контузен, но аз гледах да направя ротации, да дам шанс на играчи, които не бяха играли много досега. Мисля, че справиха – Щерев, Ахмед, мисля, че се справиха и помогнаха. Мисля, че всеки мач мога да започвам с трима-четирима млади футболисти, няма да е проблем“