Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров бе откровен до болка след минималната загуба от Левски с 0:1 на „Коматево”. Киров разкритикува президента на „канарчетата” Ангел Палийски, че твърдял, че всичко е наред в клуба и няма нищо притеснително. Киров призова нещата да се казват с правилните имена и да не се крие нищо от обществеността.

„Тенденцията да губим от миналата година да губим концентрация в края на мачовете продължава. Една ситуация, в която отборът трябваше да бъде подреден, то ние бяхме разхвърляни. Липсваха ни хората в средата, но е прекалено рано да коментираме ситуацията веднага след края на мача. Допуснахме лековата загуба, което е проблем. Левски почна добре мача, тъй като се намира в по-добър ритъм. После поизравнихме ситуацията на терена и резултатът отиваше към заслужено реми, но когато загубиш концентрация в такава среща, то ти биваш наказван”, бяха първите думи на Николай Киров пред DIEMA SPORT.

„За мен бе важно да спечели днес, тъй като всяка точка ще е важна тази година. От това, което виждам - не ми допадат нещата в Ботев. Притеснително е развитието на отбора, а аз не виждам такова. Чух едно странно изказване на президента ни снощи, че сме били запазили състава от миналата година, което не е вярно. Има голямо текучество на футболисти при нас. Бяхме напуснати от седем човека, а дойдоха двама нови. Така не се градят нещата. Притесняваме, че няма дълбочина в състава, а в един дълъг шампионат ще е трудно да се справим. Изказването на Ангел Палийски бе „интересно” и не отговаря на фактите. Бюджетът ни бе намален с 20% през това лято, а зимата с още 10 процента. Това са фактите, а няма как да намаляваме финансите и да израстваме. Хубаво е нещата да се представят коректно към медиите. Не всичко е коректно и към състезателите. Аз обичам да точните неща. Не това са проблемите в днешното поражение, но е важно да бъдем подредени като отбор цялостно. В сравнение с миналата година, когато играхме с Бейтар Йерусалим, ни напуснаха 11 футболисти”, продължи Киров.

„От спортно-технически причини съм желал да се разделя само с двама играчи – Пламен Димов и Алваро Юлиано. Всички други ни напуснаха от финансово естество или, защото не можем да плащаме. Имам уверението, че ще работя с наличния състав, а това ме притеснява. Входящ трансфер не очаквам. Може да има такъв, ако направим изходящ. Ботев има конкуренция на три позиции. Имаме страхотни юноши, които им липсва физиката, за да придадат пълноценно качествата си в първия състав. Не очаквам нови футболисти да дойдат при нас, тъй като бе заявено, че нямаме финансовите възможности. Трудно ще се справим и съжалявам начина, по който загубихме днес. Този мач ще подейства психически на нашия състав. Не можем да правим ротации за следващия кръг, а като допуснеш такова поражение е много тежко. Имаме много работа, а аз няма да се предам и ще работя по на-добрия възможен начин”, довери Николай Киров веднага след края на мача по DIEMA SPORT.