Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров сподели очакванията си за двубоя срещу градския съперник Локомотив. Двата отбора излизат един срещу друг в пловдивското дерби от 23-ия кръг на първенството в неделя (4 март) от 15:00 часа на "Лаута". Срещата ще се излъчва прякo по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY. Също можете да проследите двубоя минута по минута на GONG.BG.

Бруно Акрапович: Надявам се играчите да излязат пределно мобилизирани в дербито

Два дни преди срещата наставникът на "жълто-черните" коментира обстановката в тима в навечерието на мача:

"Очаквам да се получи едно истинско дерби. Знаете, че това са мачове с по-различен заряд. От първостепенно значение в тези двубои е всеки един от състезателите да се раздаде на 100%. Нашите футболисти знаят това. Ще бъде труден мач срещу противник, който е с доста променен състав в сравнение с есента. Надявам се, че сме успяли да ги разучим по най-добрия начин, както и че ще успеем да запознаем играчите със силните и слабите страни на Локомотив", заяви Киров.

"Неприятно е, когато запишеш две поредни загуби и при това положение е нормално настроението да не е особено добро. Задачата на нас - треньорите е да извадим отбора от това състояние и да настроим състезателите, така че да са максимално готови за дербито", допълни още треньорът на Ботев.

Киров коментира и въпроса с наказанието на основния си играч в центъра на защитата Пламен Димов:

"Имаме няколко варианта, в които да подредим защитата в отсъствието на Пламен Димов. Разполагаме също така с достатъчно време да решим на кой от тези варианти да заложим в мача. Не мисля, че наказанието на Пламен трябва да ни смущава. Напротив - когато един състезател отсъства, този който го заменя е амбициран да покаже най-доброто от себе си."

В заключение Николай Киров се обърна и към публиката на Ботев:

"Разчитаме на подкрепата на нашите привърженици, тъй като тя е много важна за нашия отбор. Много пъти съм казвал, че когато те са с нас се чувстваме много по-уверени и спокойни. Нека феновете да дадат най-доброто от себе си на трибуните, ние ще се опитаме да направим същото на терена."