Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров изрази разочарованието си след загубата от Левски с 1:3, изтъквайки, че поражението е дошло „лековато” след вложените усилия. Все пак треньорът на „канарчетата” акцентира, че в отбора има умора, която може би е повлияла, но това не би трябвало да е оправдание за пловдивчани.

„Всяка една загуба е разочароваща. Имахме лоши начални минути, тъй като влязохме разконцентрирани. След това нещата се нормализираха и владеехме топката. Вкарахме агресия и заслужено изравнихме резултата през второто полувреме. После допуснахме една лековата контраатака, може би първата атака на Левски през второто полувреме, с която загубихме двубоя”, започна Киров.

„В края на мача имаше и умора, но твърде много хора бяхме пред наказателното си поле, но допуснахме грешка. Като цяло, съм доволен през втората част, но в последните минути трябваше да бъдем по-концентрирани”.

„Целият отбор заигра добре през вторите 45 минути – точно, както играем по принцип. Всеки един играч е важен за нашия отбор, но не трябва да търсим причините, че са липсвали основни футболисти днес. Контролирахме в голяма част от мача нещата, но съм ядосан, тъй като вложихме усилия и лековато бяхме победени.”

„Сега за мен най-важното е отборът да поддържа добър ритъм на игра до финалната среща за Купата на България и да се готвим. Нямам информация за оферти към нашите футболисти. Всички двубои от първата шестица са атрактивни и трябва да се готвим по най-добрия начин. Трябва да търсим победата срещу Берое”, коментира Киров.

„Динко Дерменджиев бе много близо до отбора последните години. Уважаваше ни, обичаше ни доста и с неговата кончина България и Ботев загуби една голяма личност. В личен план аз загубих добър приятел и човек, който със съветите си ми помагаше много в професията”, каза още той.

„Чико винаги минаваше през базата и определено ни носеше късмет в някои мачове, но мисля, че трябва да го запомним, че беше добър и весел човек”, завърши Николай Киров.