Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров остана доволен от спечелените три точки при визитата на Верея в Стара Загора, но не и от факта, че тимът му не успял да затвори мача при резултат 2:0. В крайна сметка „канарчетата“ се наложиха с 2:1.

„Изхабихме много нерви. Самото развитие на двубоя не разполагаше за това нещо. Започнахме отлично, диктувахме темпото и притежавахме топката. Завършващият пас и удар ни убягваше. Имахме сериозни ситуации да вкараме гол, с който да затворим мача. Естествено при единствената ни грешка през втората част се получи рикошет и допуснахме гол. Най-важното е, че не успяваме да затворим мача с трети гол. Имахме много добри ситуации. 2:0 е най-коварният резултат“, коментира наставникът на Ботев Пловдив.

„Най хубавото е, че не се затворихме при 1:2, а продължихме да атакуваме. Рано или късно ще се получат нещата. Днес бе важно да трупаме точки, победата има своето значение. От анализите, които си направихме, след загубата от Лудогорец се видя същото. Оставихме много свободни пространства за Лудогорец. Шансовете ги имахме и в онзи двубой“, каза още той.

„Важен е мачът с Дунав Русе. Още от утре започваме да се готвим за него. Ще търсим по всякакъв начин трите точки в следващия мач. Разбира се ще подходим с нужния респект и уважение към противника“, завърши Николай Киров.