Наставникът на Ботев Пловдив николай Киров коментира, че в действителност има оферта към Фернандо Виана от чуждестранен клуб. Специалистът обаче не пожела да назове името на тима, но открехна още малко завесата, казвайки, че доколкото знае се водят преговори.

По-рано PlovdivNews писа, че водещ състав от Обединените арабски емирства, участник в азиатската Шампионска лига, е основен кандидат за подписа на бразилеца. Ако се стигне до такава сделка, това ще е вторият футболист на „канарчетата“, който през 2017-а година ще поеме в тази посока, след Омар Косоко. Той премина в Ал-Фуджейра.

„Действително има оферта за Виана, мисля, че се водят преговори, но аз съм казал много пъти, че когато привличаме чужденци е това - да развием техните качества и да донесат финансови средства, които са нужни на нас като клуб“, започна Киров по този въпрос пред DIEMA SPORT.

„Не искам да определям шансове дали ще остане или не. Не искам и да назовавам името на отбора. Като има нещо официално, ще е ясно“, добави специалистът.