Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров недоумява как отборът му е играл толкова слабо през второто полувреме, на фона на прекрасната първа част срещу Лудогорец. Ботев допусна поражение с 2:3 в Коматево от шампиона, като поведе с 2:0, но с три гола през втората част допусна поражение.

„Нямахме нищо общо второто полувреме с първото. Ще гледам на спокойствие мача, но имахме необяснимо поведение през втората част. Владеехме прекрасно инициативата през първото полувреме, а Лудогорец започна да държи топката по-трайно. Ние не я владеехме и не изнасяхме напред. Имахме пространства, но не направихме нито една атака към тяхната врата”, сподели Киров пред DIEMA SPORT.

„Нямаше инструкции от менза дълбоко прибиране, но предимството на Лудогорец с топката ни накара да играем по този начин. Повратният момент бе играта ни през втората част, но то няма общо със самочувствието. Трябваше да излезем по-окуражени, но вместо това ритахме топката, което не е стилът на нашия тим”, продължи Киров.

„Серкан и Тодор са повратливи играчи и затова стартираха заедно от първата минута в центъра. Получи се много добре, но лошото е, че промените, които направихме в хода на мача не спомогнаха с нищо да вдигнат нивото на отбора. Нашият противник имаше такъв момент преди няколко дена, а сега е наш ред. Животът продължава. Аз не съм говорил никога за Владимир Гаджев и Ботев не се интересува от него”, завърши наставникът на Ботев.