Наставникът на Витоша Бистрица Росен Кирилов говори пред DIEMA SPORT след успеха на неговия тим при гостуването на Витоша Бистрица с 2:0. Треньорът на „тигрите” изтъкна превъзходството на неговия тим срещу „по-неопитния” противник Верея. Кирилов говори какво е нивото на отбора през новата година и шансовете на Витоша за по-предно класиране.

„Имаме много по-опитни играчи, докато Верея играе с по-млади момчета. На този етап ние сме по-добрият отбор”, започна Кирилов.

„Днес беше важно да спечелим след последната загуба от Ботев Враца, която ни повлияе негативно. Имахме много ситуации, което мен ме радва. Поздравления за вратаря на Верея”, продължи той.

„Мисля, че превъзхождахме противника във всички показатели – физически, тактически, технически. Бяхме с класа над Верея. Много трудно ще е за по-горно класиране, но до последно няма да се откажем”, акцентира треньорът.

„Досега през втория полусезон играем силно в началото на мачовете, но не съм доволен от последния ни мач. Той се явяваше най-важният в групата и не го изиграхме с характер, Ботев Враца заслужено ни победи. Имаше такива мачове, а сега можеше спокойно да имаме 33-4 точки”, съжали Кирилов.

„Емил Гъргоров е много класен играч, доказал се във времето. Неговото присъствие в отбора вдига духа на момчетата. Виждате, че влиза в игрови ритъм, изигра днес 90 минути. Отбеляза и гол, а след всеки мач ще става все по-добър. Оставих няколко играчи да почиват, тъй като имаха нужда от психологическо естество”, продължи Росен Кирилов.

„Срещу Етър излизаме за победа, а отборът им е много сериозен. Последният мач, който изиграхме в Бистрица, ги надиграхме и заслужавахме да победим, но не успяхме. Сега ще се опитаме да спечелим”, завърши треньорът Росен Кирилов.