Старши треньорът на Витоша Росен Кирилов сподели, че класата на Берое се е оказала решаваща, за да се стигне до загубата на неговия отбор с 1:2. Два гола на Мартин Камбуров донесоха успеха на старозагорци, а преди тях Четин Садула даде аванс на „бистришките тигри”.

„Берое е доста по-класен отбор от нас. Второто полувреме не можехме да задържим топката. Те ни натиснаха, а това ни накара да се отдръпнем назад. Видяхте, че класен играч като Мартин Камбуров не пропусна да вкара в края след статично положение”, бяха първите думи на Росен Кирилов пред DIEMA SPORT.

„Второто не ни стигнаха и сили. Направихме принудителна смяна, заменяйки Наско Милев. Губихме веднага топката, а Берое започна да я държи и заигра по фланговете. Не можахме да издържим.

Идеята ни беше първото полувреме да ги пресираме и се получи перфектно в първите 20 минути. Вкарахме гол и имахме ситуации. През втората част имахме контраатаки, които можеше да ги развием по-добре. Младостта и припряността не ни позволи да ги развием. Основният проблем е, че не разгръщахме правилно атаките си. Нужно бе да пазим топката, да спечелим фаул, а ние губихме веднага и пак почвахме да тичаме. В края вкарахме още един защитник, за да затворим мача, но класата на Мартин се показа и ни победиха”, продължи Кирилов.

„Не обичам да се затваряме и само да тичаме, а другият отбор да играе с топката. Обичам да играем офанзивен футбол, да изграждаме атаки и да правим бързи преходи. Първото полувреме в самото начало мисля, че бяхме по-добрият отбор, но не издържахме. Липсваше ни Ивайло Лазаров, тъй като е един от най-добрите ни халфове”, завърши Росен Кирилов.

Драма, обрат и класата на Камбуров белязаха Витоша - Берое