Сезонът започна с трус в Локомотив Пловдив, като играещата легенда на отбора Мартин Камбуров напусна. Сега ролята му на терена трябва да бъде заета от Дани Кики, според когото липсата на ветерана е много сериозна.

"Мартин Камбуров ми липсва не само на мен, липсва на целия отбор. Няма да крия, че ние с него сме приятели и извън терена, играл съм дълги години с него и не съм аз човекът, който да го оценява. Знаете сами кой е той - пет пъти е ставал голмайстор на първенството."

"Много ни липсва наистина, защото нямаме човек, който да завършва атаките така, както той го е правил. Мартин е решавал много пъти мачовете, както никой друг. Липсата е голяма, както вътре в съблекалнята, така и на терена", заяви Кики за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

"Локомотив е име в българския футбол и имаме доста голяма публика и затова трябва наистина да имаш лидерски качества, за да повеждаш момчетата на терена и да поемаш отговорност", добави Кики и коментира представянето на отбора в началото на сезона.

"Наистина е добър стартът, защото имаше доста проблеми в отбора. Мисля, че за гостуване на Етър и домакинство на Левски, особено с оглед на начина, по който се разви мачът, за Локомотив е успех, че сега има четири точки и трябва да сме доволни от това", сподели халфът и говори за предстоящия мач с Лудогорец.

"Лудогорец е най-добрият отбор в България и може би това е най-трудният ни мач. Ще направим всичко възможно да изпълним тактическите указания и ако може да вземем нещо положително от този мач. Всеки иска да играе срещу Лудогорец, Левски и ЦСКА, защото тези мачове се помнят. Ще дадем всичко от себе си."

"Не направихме кой знае каква селекция, напуснаха ни добри футболисти, ако е възможно да сме в първата шестица отново, ще бъде добре", завърши полузащитникът на Локомотив Пловдив.