Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру не скри, че отборът се чувства доста по-комфортно, след като най-сетне взе първа пролетна победа в първенството. След 2:0 над Ботев Враца в 24-ия кръг румънският голаджия заяви, че за първи път от февруари насам тимът се е чувствал комфортно във физическо отношение и това е направило разликата.

„На първо място, честитя празника на всички българи днес. През първите 15 минути се видя, че днес физически бяхме много по-добре спрямо предишните ни три мача през февруари. Вижда се, че играхме няколко пъти по-бързо, отколкото преди това. Когато играем на скорост, е много по-лесно да стигаме до положения, както и да бележим голове”, заяви 32-годишният Кешеру при получаването на приза за Играч на мача.

„Търсихме тази победа, защото ние знаем, че когато не спечелиш един, два, три пъти е трудно. Животът в Лудогорец става труден след 3 седмици без успех. Важно беше да спечелим. Тази седмица беше много добре и чувствахме, че победата не беше далеч. Днес играхме на добро ниво в течение на 60-65 минути, после отпаднахме малко физически. Обаче тази победа идва доста навреме за предстоящия мач срещу Левски.”

„Голът на Моци и дали ме притеснява като централен нападател? Така трябва. Когато сме повече играчи във финалната третина и се движим като един, е по-трудно да ни пазят. Така е по-лесно да вкарваме голове.”

„Голмайсторският приз е хубав, но е по-важно да имаме преднина в точките пред ЦСКА и Левски. Вижда се, че тези отбори са във форма сега. Сега идва този мач срещу Левски и ще е добре да увеличим тези 5 точки преднина, които имаме сега”, завърши нападателят на Лудогорец.