Второто ново попълнение на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен всъщност е добре познат на феновете на "железничарите", защото изигра много добри мачове за тима. След това отиде в Дунав, но след като си тръгна от Русе, пак е на "Лаута". 

"Прекарах година и половина, много хубава, в Дунав. Много съм благодарен на хората там, на колегите, на всички. Изтече ми договорът, не се разбрахме след това за подновяването му и реших да сменя обстановката", заяви Карагарен пред "Дарик радио" и разкри, че е избрал "черно-белите" пред няколко други оферти.

"Имах предложения от няколко отбора, но знаете, че Локомотив винаги ми е бил на първо място. Договорих се с Крушарски и реших да се завърна на "Лаута". Искам да играя евротурнири с Локомотив. Мисля, че имаме добър отбор, добър колектив и добър треньор. Публиката е най-добрата и мисля, че нещата ще се получат", добави Карагарен.

"Имам с какво да помогна на отбора. Чувствам се добре в Пловдив, имам какво да дам още на отбора, с който съм израснал. Затова и реших да се завърна", завърши новото попълнение на Локомотив.